header instalatii

Păstrarea produselor alimentare  in conditii optime de temperatura si umiditate este cea mai importanta măsura pentru menținerea calității și extinderea  termenului de pastrare.
HORECO ofera  soluții complete prin realizarea conceptului instalațiilor frigorifice pentru depozite de produse refrigerate și congelate, depozite cu atmosfera controlata pentru fructe și legume, abatoare și fabrici de preparate din carne, centre logistice și supermarket-uri, prin:

Sisteme complete de racire

•    Sisteme de racire cu agenti principali si secundari: freoni, amoniac, CO2, glicoli, apa
•    Sisteme de racire in doua  trepte
•    Sisteme de racire in cascada

Grupuri de condensare

Reprezinta  ansamblul format din compresor-condensator-rezervor de lichid, impreuna cu elementele de circuit frigorific aferente.
Acoperim un domeniu de capacitati intre  0.7 kW si 75 kW.
Utilizam compresoare Tecumseh pentru capacitati mici, Copeland scroll pentru capacitate medii si Copeland sau
Bitzer semiermetic pentru capacitate mari.

 Grupuri de compresoare

Capacitatile frigorifice de peste 100 kW se obtin de obicei cu compresoare legate in paralel. Aceastea constituie grupurile de compresoare sau centralele frigorifice. Sunt montate pe un sasiu metallic alaturi de alte componente ale acestui tip de sistem (separator si rezervor de ulei, rezervor de lichid).
Horeco monteaza in instalatiile sale  numai grupuri de compresoare realizate in fabrici  specializate si testate inainte de livrare.
Pentru instalatii al caror agent frigorific este amoniacul,  compresoarele  propuse de noi sunt  SABROE.

Schimbatoare de caldura

Instalatii pentru atmosfera controlata

Instalațiile de atmosfera controlata sunt destinare depozitarii de fructe și legume cu păstrare îndelungată. Aceasta, rezolva definitiv, utilizând metode tehnice avangardiste, problema reglării rapide a celulelor în atmosfera controlata (RAPID CA), ca functie a formulei U.L.O. (ULTRA LOW OXIGEN), in absenta completa a CO2 în timpul fazei de procesare. Este complet armonizat cu normele HACCP, permițând păstrarea și exportul fructelor în comunitatea europeana.

Instalatii de sulfurare

Depozitele frigorifice specializate în păstrarea îndelungata a strugurilor sunt prevazute cu o instalație speciala de injecție a SO2 în celulele specializate de păstrare (prin metoda indirecta de răcire și tratare cu SO2). Evacuarea acestuia se face cu ajutorul unor dispozitive de eliminare și neutralizare a gazelor reziduale sau prin ventilație puternica. Pentru introducerea vaporilor de SO2 în celula se utilizează generatorul de SO2 și sulfitometru gradat.

Instalatii de umidificare

Pentru a micșora efectele negative ale umidității reduse, umiditatea relativa din încăperile de depozitare a fructelor și legumelor de masa trebuie menținuta la cota 80-95%. Instalațiile de umidificare folosesc un umidificator adiabatic, care datorita acțiunii centrifugale, amortizează apa în particule fine, care sunt ușor absorbite în aer. Ca urmare, rezulta un sistem simplu și economic pentru umidificare, care este ușor de întreținut. Aceste echipamente sunt montate în spatiile interioare.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16 17 18